Interesse in CSS? Bel onze verkoop 088-5600099
Heeft u hulp nodig? Bel onze helpdesk 088-5600070

Marco van Beek is Autobedrijf van het Jaar 2012-2013

Marco van Beek is Autobedrijf van het Jaar 2012-2013

02 Oct 2012

Autobedrijf Marco van Beek uit Steenwijkerwold is Autobedrijf van het Jaar 2012-2013. Aan het einde van een boeiend Jaarcongres van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven ontving dit autobedrijf de trofee uit handen van de winnaar van vorig jaar, Niels van Herpen van Autopunt van Herpen.

Medio augustus werden de finalisten, Autobedrijf Marco van Beek uit Steenwijkerwold, Hommel Occasions uit Etten-Leur en Garage Van Altena uit Hilversum, door de vakjury uit tien genomineerden geselecteerd. Meer dan ooit waren de finalisten aan elkaar gewaagd: alle drie de bedrijven zijn ongeveer even groot, hebben bijna evenveel vaste medewerkers in dienst en worden gerund door eigenaren van rond de veertig jaar.

Assistentie voor Van Beek
Tijdens de finale van het Bovag-congres voor onafhankelijke bedrijven kregen de drie ondernemers ieder één minuut de tijd om uit te leggen waarom nu juist hun bedrijf Bovag Autobedrijf van het Jaar moest worden. Patrick Hommel sprak met passie over zijn familiebedrijf, Denis van Altena had het over zijn jongensdroom. Marco van Beek kreeg assistentie van zijn zoontjes Bram en Joep en liet hen vertellen waarom hun vader's bedrijf het beste autobedrijf van Nederland is.

Ondernemers, mysteryshopper en jury
Blijkbaar was dat het meest overtuigend, want Marco van Beek kreeg daarop de meeste stemmen van zijn collega universeel-autobedrijf-ondernemers in de zaal. Gevoegd bij het oordeel van jury en dat van de mysteryshopper leverde dat Marco van Beek de titel op.

Felbegeerde titel
Na de uitreiking kon Marco van Beek amper onder woorden brengen hoe blij hij is met de titel. "Fantastisch dit! Mooi dat wij die titel een jaar mogen dragen, maar we hebben het niet voor niets gekregen. Het is loon naar werken. Klanten, medewerkers, collega's: iedereen bedankt! Dit gaan we uitgebreid vieren!"

Voorzitterswissel
Overigens was de finale van Autobedrijf van het Jaar-verkiezing de apotheose van een boeiend Bovag Onafhankelijk Autobedrijven-congres. Daarin keek scheidend voorzitter Bertho Eckhardt terug op de ontwikkelingen in de afgelopen zes jaar en keek zijn opvolger Theo Fledderus vooruit naar de toekomstkansen voor universele autobedrijven tijdens de huidige economische tegenwind.

Ondernemer maak een plan!
Zakenvrouw van het Jaar Jacqueline Zuidweg, die ondernemers met schulden vooruit helpt, sloot perfect aan op het congresthema: Opstijgen doe je met tegenwind. Ze vindt dat er teveel gepamperd wordt: "Maak een plan", adviseert ze ondernemers. En: "Vanuit de mogelijkheden van de toekomst regel je de ellende van het verleden."

Duidelijkheid graag!
VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes vroeg het komende kabinet vooral op duidelijkheid: "Zolang mensen onzeker zijn, sparen ze. En dat is niet goed voor de banenmotor in ons land, het MKB-bedrijf."

Ondernemen als zeilen
Henk Kromhout van AD Benelux vergeleek ondernemen heel toepasselijk met zeilen en legde uit dat dat met tegenwind veel meer van je vraagt dan met het windje in de rug.

Luisteren naar je personeel
Directeur Henk van der Leegte van de VDL Groep, die vanaf 2014 Mini's gaat bouwen in de Nedcar-fabriek in Born, onthulde het geheim van zijn succes: "Deel je problemen met je medewerkers. Als je een product maakt waar je 10% op toe legt kun je naar je klant stappen om een prijsverhoging aan te kondigen. Maar grote kans dat hij je dan buiten bonjourt. Je kunt het probleem ook voorleggen aan je medewerkers met de vraag: Kunnen we niks verbeteren?" Dankzij die aanpak groeide het verliesgevende bedrijfje van zijn zieke vader in 45 jaar uit tot een concern met 1,6 miljard euro omzet. Dus herhaalde Van der leegte het nog maar eens: "Als je niet luistert naar je personeel ben je heel slecht bezig."

Het beste uit jezelf halen
Ten slotte werd voormalig openwaterzwemmer Maarten van der Weijden de vraag gesteld of succes maakbaar is. Zijn conclusie na een indrukwekkend verhaal: "Nee, succes is niet maakbaar, maar je kunt wel elke dag je stinkende best doen om het beste uit jezelf te halen." En Van der Weijden kan het weten, hij haalde Olympisch goud in Peking.

Team Van Beek krijgt vlieglessen
Terug naar Marco van Beek. Van de netwerkpartners van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven, Hella, Bovemij Bedrijfsverzekeringen en VWE krijgt Autobedrijf Marco van Beek een fraaie prijs aangeboden: het hele team krijgt een dag lang vlieglessen. Ieder teamlid mag onder begeleiding van een instructeur met eigen vliegtuig vanaf Hilversum naar Texel vliegen. Na een uitgebreide lunch op het eiland vliegt het team weer terug richting Hilversum, waar ze een vliegcertificaat in ontvangst mogen nemen. Ze beginnen met een voorsprong, want les 1 kennen ze al: opstijgen doe je met tegenwind.

Bron: AMT

Comments are closed.